Gənc yaşlar üçün qida rasionu

1114
0
foods

Gənclik dövründə istehlak edilən meyvə və tərəvəzlər insanları orta yaşlarına qədər qoruyur.


Məlumata görə, gənc yaşlarda təbii qidadan istifadə edənlərin damarlarında tutulma riski 20 il sonra 25 faiz daha az olur.


ABŞ-ın Mineapolis Kardiologiya İnstitutunda aparılan araşdırmaya əsasən, bol miqdarda tərəvəz və meyvə istehlak edən insanlarda xəstəlik riskləri digərlərinə nisbətən azdır. Tədqiqatın müəlliflərindən biri kardioloq Maykl Miedema-nın fikrincə, insanlar təbii qidalanmalıdılar. Xüsusən də yeniyetməlik və gənclik dövründə. Çünki gələcək illərdə yaranma ehtimalı olan bütün xəstəliklərin kökü gənc yaşlarda orqanizmin təsirindən irəli gəlir.

Sevinc Hüseynova

Fikir bildirin

E-poçt ünvanınız yayımlanmayacaq. Required fields are marked *

Söhbətə başla
Bizə yazın
Salam